۷ اشتباه رایج که باید از آنها در شبکه های اجتماعی اجتناب کنید
در عصر حاضر که شاهد افزایش سرقت هویت و انواع آسیبها در فضای مجازی هستیم، حفظ حریم خصوصی از همیشه اهمیت بیشتری پیدا کرده است. نحوه فعالیت ما در اینترنت میتواند عاملی برای این سواستفادهها از اطلاعاتمان باشد. اگر میخواهید در دنیای آنلاین، حریم خصوصی خود را حفظ کرده و از نقض دادهها در امان بمانید، باید از ارتکاب اشتباهات رایج در فضای مجازی خودداری کنید.
اجازهی دسترسی اپلیکیشنهای مختلف به اکانتهای شخصی شما
از به کارگیری برنامهها یا افزونههایی که برای بهبود ویژگیهای متفاوت در شبکههای اجتماعی و یا دسترسی به ویژگیهای پولی استفاده میشوند، خودداری کنید. این برنامهها اغلب برای دسترسی به اطلاعات حساب شما مانند عکسها، گفتگوها، جزئیات پروفایل و دیگر اطلاعاتتان درخواست مجوز میکنند.
به همین دلیل، استفاده از ورود به سیستم با اکانتهای اجتماعی برای سایر برنامهها رواج یافته است. ورود به یک بازی یا برنامه دیگر با استفاده از حساب کاربریتان در این فضا، به آن برنامه نه تنها اطلاعات اکانت شما، بلکه جزئیات ورود به سیستمتان را نیز میدهد.
بنابراین، از به اشتراک گذاشتن این اطلاعات حساس با برنامههای دیگر خودداری کنید و از حسابهایتان در فضای مجازی برای ورود به سایر اکانتها پرهیز کنید.
نقص حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی با عمومی کردن پروفایل
هنگامی که پروفایل شما در شبکههای اجتماعی عمومی باشد، برای همه قابل مشاهده خواهد بود. هرکسی میتواند عکسها، اطلاعات شخصی و هر آنچه را که در تایملاین خود منتشر میکنید، ببیند. کلاهبرداران میتوانند از این اطلاعات عمومی سواستفاده کرده و با استفاده از هویت شما پروفایلهای جعلی ایجاد کنند.
این موضوع نه تنها به شهرت شما آسیب میرساند، بلکه دوستان و خانواده شما را نیز در معرض خطر قرار میدهد. آنها ممکن است از هویت شما برای کلاهبرداری و درخواست پول یا تلاش برای به دست آوردن اطلاعات شخصی از مخاطبانتان استفاده کنند. برای جلوگیری از این خطرات، باید پروفایلهای خود در فضای مجازی را خصوصی کرده و دسترسی را فقط به دوستان مورد تایید خود محدود کنید. بیشتر سیستم عاملهای رسانه های اجتماعی این ویژگی حریم خصوصی را ارائه می دهند. اگر پروفایل شما در حال حاضر عمومی است، ایده خوبی است که آن را به حالت خصوصی تغییر دهید.
به اشتراک گذاشتن بیش از حد اطلاعات شخصی
حتی اگر پروفایلتان را خصوصی تنظیم کردهاید، باید در مورد به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی محتاط باشید. از به اشتراک گذاشتن تاریخ تولد، شماره تلفن یا آدرس خانه خودداری کنید، زیرا این جزئیات به راحتی میتواند برای سرقت هویت مورد سواستفاده قرار گیرد. همچنین، از گرفتن سلفی با مدارک حساس مانند کارت شناسایی، گذرنامه یا کارت اعتباری خودداری کنید.
علاوه بر این، در مورد سلامتی، روابط یا وضعیت مالی خود بیش از حد افشاگری نکنید. به همین ترتیب، برای جلوگیری از به خطر افتادن حریم خصوصی شرکتتان، مسائل مربوط به محل کار خود را به اشتراک نگذارید.
نقص حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی با استفاده از رمز عبور نامناسب
عدم توجه به اقدامات اساسی امنیتی نیز میتواند حساب و حریم خصوصی شما را در معرض خطر قرار دهد. این امر شامل استفاده از رمز عبور ضعیف و قابل حدس یا استفاده از یک پسورد در چندین شبکه اجتماعی است. همچنین، عدم فعالسازی احراز هویت دو مرحلهای، هک کردن حساب شما را برای هکرها آسانتر میکند و حریم خصوصی شما را به خطر میاندازد.
به منظور کاهش این خطرات، همیشه باید از پسورد قوی و پیچیده استفاده کنید و برای هر یک از حسابهای خود در شبکههای اجتماعی رمز عبور منحصر به فردی تعیین کنید. همچنین، از ذخیره اطلاعات ورود به سیستم خود به صورت آنلاین خودداری کنید. اگر هنوز احراز هویت دو عاملی را فعال نکردهاید، برای افزایش امنیت اکانتهایتان آن را تنظیم کنید.
افزون بر این، باید تنظیمات حریم خصوصی شبکه های اجتماعی خود در پروفایلهایتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید که اطلاعاتی را که نمیخواهید به اشتراک نمی گذارید.
به اشتراک گذاشتن جزئیات سفر
برنامه های سفر یکی از مهمترین مواردی است که نباید در رسانههای اجتماعی منتشر کنید. به اشتراک گذاشتن جزئیات سفر در این شبکهها میتواند به سارقان اطلاع دهد که خانه شما خالی است و خطر سرقت را افزایش دهد. همچنین، انتشار اخبار لحظهای در طول سفر میتواند اطلاعاتی درباره موقعیت شما ارائه دهد که ممکن است مورد سواستفاده قرار گیرد.
برای حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی، از اعلام برنامههای سفر خود جلوگیری کرده و لحظه به لحظه اطلاعات سفرتان را منتشر نکنید. همچنین، از پاک کردن جزئیات مکان از عکسهای خود مطمئن شوید. اگر شما یک اینفلوئنسر هستید و باید با مخاطبان خود در طول سفر در ارتباط باشید، بهتر است پس از ترک هر مکان، انتشار آن را انجام دهید.
برقراری ارتباط با افراد ناشناس
همه ما در لیست دوستانمان افرادی داریم که فقط آشنایان رسانههای مجازی هستند که ممکن است تنها آنها را از طریق یک پست عمومی پیدا کرده باشیم. با این حال، هرگز با این افراد ارتباط ویدیویی نداشتهایم و در زندگی واقعی آنها را ملاقات نکردهایم.
حتی اگر حساب خود را خصوصی کرده باشید، حضور این افراد را محدود کرده و از افزودن افراد غریبه خودداری کنید.
استفاده از فضای مجازی در مکانها و رایانههای عمومی
استفاده از شبکههای اجتماعی در رایانههای عمومی میتواند حریم خصوصی شما را به خطر بیندازد. کلاهبرداران ممکن است کیلاگها را روی این دستگاهها نصب کنند تا اطلاعات ورود شما را هک کنند. هکرها نیز میتوانند دادههای شما را رهگیری کنند. همچنین اگر به درستی از حساب کاربری خود خارج نشوید، هر کسی میتواند بعدا به حساب شما دسترسی پیدا کند.
همچنین در اماکن عمومی هم میتواند به دیگران اجازه دهد که به صفحه شما نگاه کنند و اطلاعات خصوصی شما را ببینند و یا حتی رمز عبورتان را به خاطر بسپارند. برای جلوگیری از این خطرات، بهتر است از رایانهها و اینترنت وایفای عمومی استفاده نکنید. به جای اتصال به این شبکهها، به اینترنت سیمکارت تلفن همراه خود وصل شوید.
موارد گفته شده برخی از اشتباهاتی هستند که باید برای حفاظت از حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی از آنها پرهیز کنید. بررسی منظم دستگاههایی که به حساب شما دسترسی دارند، میتواند به شما در شناسایی و حذف دستگاههای ناشناخته و حفظ امنیت حساب کمک کند.
سخن پایانی درباره حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی
حفظ حریم خصوصی در دنیای دیجیتال امروزی اهمیت ویژهای دارد. با رعایت نکات و اجتناب از اشتباهات رایجی که در این مقاله به آنها اشاره شد، میتوانید از حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی محافظت کنید. این اقدامات نه تنها امنیت شما را افزایش میدهند، بلکه از سواستفادههای احتمالی از اطلاعات شخصی شما نیز جلوگیری میکنند. به یاد داشته باشید که همیشه باید حواستان به امنیت اطلاعتتان در شبکههای اجتماعی باشد و با تغییرات و بهروزرسانیهای امنیتی همگام باشید. با اتکا به این تدابیر، از حضور امن و لذتبخش در فضای مجازی لذت ببرید.