کمک گرفتن گوگل از هوش مصنوعی برای ساخت موزیک

هوش مصنوعی این روزها هیچ سدی را پیش روی خود برنمی‌تابد و ردپای آنرا می‌توان در هر حوزه‌ای مشاهده کرد؛ در همین راستا، گوگل اعلام کرده که هوش مصنوعی را در عرصه موسیقی به کار گرفته است.

به گزارش وب‌سایت تک‌کرانچ، گوگل اخیرا نتایج تحقیقات خود را روی سیستمی‌به نام MusicLM را منتشر و اعلام کرده که این سیستم می‌تواند در ازای دریافت متن در ژانرهای مختلف، موسیقی خلق کند.

به گفته گوگل، این سیستم مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی است اما این اولین باری نیست که هوش مصنوعی در نقش یک خلق‌کننده موسیقی ظاهر می‌شود. پیشتر شرکت‌هایی چون OpenAI و حتی خود گوگل سیستم را به ترتیب به نام‌های Jukebox و AudioLM طراحی و به این موضوع ورود کردند.

با این حال، مدل MusicLM که اخیرا توسط متخصصان گوگل توسعه یافته با مجموعه‌ای از ۲۸۰ هزار ساعت موزیک آموزش داده شده و قادر است موزیک‌هایی متنوع و عمیقی را بسازد که به گفته گوگل، نظر کاربران را جلب خواهد کرد.

این مدل هوش مصنوعی نه‌تنها می‌تواند ژانرها و ابزار موسیقی را با ترکیب کند، بلکه از قابلیت ساخت آهنگ از مفاهیم انتزاعی که غالبا درک ان برای سیستم‌های رایانه‌ای دشوار است، برخوردار است.

به گفته گوگل، این مدل قادر است ترکیبی از موسیقی رقص و رگاتون را با آهنگ فضایی و ماورایی ترکیب و حسی شگفت انگیز را در کاربر برانگیزد. این فناوری همچنین می‌توان موزیک‌هایی را با اساس زمزمه کردن، سوت زدم و یا توصیف یک نقاشی خلق کند.

با این حال، MusicLM همانند بسیاری از تولیدکنندگان موزیک مبتنی بر هوش مصنوعی، مشکلات خاص به خود را دارد. برخی از موزیک‌های ساخته‌شده کمی‌عجیب به نظر می‌رسند و برخی نیز قابل درک نیستند. با این حال، نتایج کار فراتر از حد انتظارات بوده و این مشکلات با آموزش بیشتر این فناوری، احتمالا در آینده به حداقل خواهد رسید.

هرچند این فناوری به این زودی‌ها به عرضه عمومی‌نخواهد رسید. همانند دیگر مدل‌های مشابه، گوگل مدل هوش مصنوعی MusicLM را به دلایلی همچون نگرانی‌هایی مربوط به حق کپی‌رایت منتشر نخواهد کرد. گفته می‌شود که حدود یک درصد از موزیک‌های تولیدشده، مستقیما از آهنگ‌های مورداستفاده برای تعلیم توسط این مدل کپی شده‌اند.

اگرچه هنوز ابهامات زیادی درباره مجوز استفاده از این فناوری برای ساخت مزیک وجود دارد، اطلاعاتی که در سال ۲۰۲۱ توسط اریک سانری، یکی از اعضای انجمن ناشران موسیقی، منتشر شد نشان می‌دهد که ردپای عدم رعایت حق کپی‌رایت در موسیقی‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی مشاهده می‌شود.

به هر روی، هنرمندانی همچون Holly Herndon و Arca از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای تولیدات خود بهره برده‌اند و دستاورد اخیر گوگل، نشان می‌دهد که این فناوری در آینده می‌توان نقش بارزی را در استودیوهای موسیقی ایفا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یونترنت
یونی گیفت
اکانت
فروشنده شو
تماس با ما