راه درمان ذات الریه با کمک ربات های شناگر میکروسکوپی
محققان با هدایت رباتهای شناگر میکروسکوپی، میکروبهای ذاتالریه را در ریه موشها از بین بردند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا، سندیگو موفق شدند با هدایت رباتهای شناگر میکروسکوپی، میکروبهای ذاتالریه را در ریه موشها از بین ببرند. امید آن میرود این روش بتواند برای درمان ذاتالریه باکتریایی مرگبار در انسان نیز کارساز باشد.
میکرورباتهای مورد استفاده در این مطالعه، از سلولهای جلبک ساخته شده و با لایهای از نانوذرات آنتی بیوتیک پوشانده شدهاند. در آزمایش انجام شده تمامی موشهای تحت درمان با این روش، جان سالم به در بردند ولی بقیه موشهایی که تحت درمان نبودند، در عرض سه روز جان خود را در اثر بیماری از دست دادند.
این فناوری هنوز در مراحل آزمایش قرار دارد ولی نتایج اولیه آن امیدوار کننده است. «ویکتور نیزت»، پزشک و متخصص اطفال در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو میگوید:
«براساس دادههای به دست آمده از بررسی وضعیت سلامت موشها، میتوان گفت این میکرورباتها به طور بالقوه میتوانند آنتی بیوتیک را به ریه برسانند که برای کشتن پاتوژنهای باکتریایی و نجات جان بیماران موثر است.»
درمان ذاتالریه با نانورباتها
نانوذرات روی سلولهای جلبک از کرههای پلیمری ریز ساخته شدهاند که با غشای نوتروفیلها یعنی نوعی گلبول سفید، پوشیده شدهاند. این غشاها مولکولهای التهابی تولید شده توسط باکتریها و سیستم ایمنی بدن را خنثی میکنند و درنهایت نانوذرات و جلبکها به صورت طبیعی تجزیه میشوند.
این روش درمانی میتواند مبارزه با عفونت را بهبود ببخشد. محققان همچنین دریافتند که این روش درمانی مبتنی بر میکرورباتها میتواند از تزریق داخل وریدی آنتی بیوتیک موثرتر باشد. در واقع، دوز تزریق باید 3000 برابر بیشتر از دوز تزریق شده روی سلولهای جلبک باشد تا همان اثربخشی را در موشها داشته باشد.
«جوزف وانگ»، مهندس نانو دانشگاه سن دیگو میگوید:
«این نتایج نشان میدهد که چگونه رساندن دارو به صورت هدفمند میتواند به اثربخشی روشهای درمانی کمک کند.»
محققان امیدوار هستند این روش درمانی جدید بتواند در درمان بیماری ذاتالریه در انسان نیز موثر واقع شود. هدایت دارو به صورت مستقیم به سمت میکروبها در این روش، کارساز بوده است و محققان بعد از تکمیل آزمایشهای فاز حیوانی، در نهایت برای فاز انسانی آماده میشوند.